17.08.2017

Yaz Kur’an Kursu Dini Bilgiler Yarışması İl Finali Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca, yaz Kur’an kurslarına katılımı artırmak, Kur’an kurslarımızda okuyan öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin yanında, öğrencilerimizi itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi Temel Dinî Bilgileri öğrenmeye teşvik etmek, hafızlık yapılan kurslarda Dini Bilgiler dersinin işlevselliğini artırmak ve İhtiyaç Odaklı Kur’an kurslarımızın tanıtımını yapmak amacıyla, Denizli’de Başkanlığımıza bağlı Yaz Kur’an kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında, “Dini Bilgiler Yarışması İl Finali”  yarışması yapıldı.

Yarışmanın jürisi İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca başkanlığında, İl Vaizi Hasan Dural ve Eğitim Uzmanı Mehmet Demir’den oluştu.

Merkez Gürcan Kur’an Kursu’nda yapılan yarışmaya,  12 erkek ve 12 bayan öğrenci katılarak, test usulü sınavda ter döktü.

Yapılan yarışmada dereceye giren erkek öğrencilerden;

Pamukkale İlçesi’nden Asmalıevler Camii yaz Kur’an kursu öğrencisi Hasan Yasir Arslan birinci, Honaz İlçesi’nden Karateke Mahallesi yaz Kur’an kursu öğrencisi Ali Bozkaya ikinci, Sarayköy İlçesinden Hükümet önü Camii yaz Kur’an kursu öğrencisi Ali Fuat Kuru üçüncü oldu.

Dereceye giren bayan öğrencilerden;

Honaz İlçesi’nden Emirazizli Mahallesi Kur’an kursu öğrencisi Hatice Görel birinci, Pamukkale İlçesi’nden Pelitlibağ Kız Kur’an kursu öğrencisi Betül Top ikinci, Serinhisar İlçesi’nden Hatice Kabukçu Kur’an kursu öğrencisi Birgül Ekiz üçüncü oldu.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, “Yarışmaya katılan öğrencilerimizi cesaret ve öz güvenlerinden dolayı tebrik ediyorum. Evlatlarımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarımıza ve ebeveynlerine de teşekkür ediyorum. Yarışma sayesinde öğrencilerimiz bilgilerini tazeledi.  İnşallah bu öğrendiklerinizi de hayatınıza aktarıp ve yaşarsınız. Yaşantınızla başkalarına örnek olursunuz. Cenab-ı Hak, geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı, dinine, diyanetine, milletine bağlı,  hayırlı bir nesil olarak yetiştirmeyi nasip eylesin.” dedi.

İl Müftülüğümüz tarafından dereceye giren öğrencilere para ödülü ile çeşitli hediyeler verildi.