11.08.2017

Müftü Aşık, Hediye Töreninde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Denizli Müftülüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa düzenlediği, Yenişehir Mahallesi Namazgah Camii’nde yaz Kuran kurslarında okuyan ve spor eğitimi alan çocuklara törenle hediyeleri dağıtıldı.

Namazgah Camii’de düzenlenen etkinliğe İl Müftüsü Mehmet Aşık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Zafer Akçay, Namazgah Camii İmam Hatibi Güngör Akar, yaz Kuran Kursu öğrencileri ve aileler katıldı.

Yenişehir Mahallesindeki Namazgah Camii’deki yaz Kur’an kurslarında okuyan ve spor eğitimi alan çocuklara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz temalı tişört ve şapkalar dağıtıldı.

Namazgah Camii İmam Hatibi Güngör Akar, “Yaz Kuran kurslarında spor eğitimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında veriliyor. Protokole göre sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerin beden ve ruh sağlıklarının yanında manevi gelişimlerini de desteklemek amaçlanıyor. Bundan dolayı tüm çocuklarımızın iyi bir dini eğitim almasının yanında sportif faaliyetlerle evlatlarımızın hayatını daha anlamlı olacaktır. Bundan sonra da çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması için üzerimize düşen görevi sürdüreceğiz.” dedi.

İyi bir insan yetişmesi için inançlı ve sağlıklı nesillerin önemine değinen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu Cami İmam Hatibi Güngör Akar’a teşekkür ederek: “Çocuklarımız hem dinimizi öğreniyorlar hem de spor yapıyorlar.” dedi. Müdür İbanoğlu, vatanımızın ve milletimizin geleceğinin gençlere ve çocuklara emanet olduğunu söyleyerek çocukları tebrik etti.

Hediye dağıtım töreninde konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, bu topraklarda yaşamak için bu vatanı korumamız gerektiğini belirterek, özellikle yeni neslin 15 Temmuz’u iyi idrak etmemiz gerektiğini söyledi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’i örnek alınmasının da önemine değinen Aşık: “İyi, ahlaklı ve dürüst bir insan olmalıyız.” dedi. Kuran kursu öğrencilerine spor faaliyetleri yaptıran Cami İmam Hatibi’ni de tebrik eden Müftü Aşık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne de bu anlamlı hediyelerden dolayı teşekkür etti.