27.07.2017

15 Temmuz'un Yıldönümünde Dualarımız Delikliçınar Şehitler Meydanını İnletti

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, Denizli'de on binler 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanına aktı. Valimiz Hasan Karahan; “Milletimizin 15 Temmuz da milli iradenin üzerinde başka bir irade tanımadığını bütün dünyaya gösterdiğini” ifade etti.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanına, akşam saatlerinde akın eden vatandaşlarımız, alanı kısa sürede doldurdu. Valimiz Hasan Karahan, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, 11. Komando Tugay Komutanı Kur. Alb. Gültekin Yaralı, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve diğer protokol üyeleri alanda halkımızı selamladı. Protokol konuşmalarından önce saat 00.13 de Delikliçınar Yeni Camide Sala okundu.

Okunan Salanın ardından halkımıza hitap eden  Valimiz Hasan Karahan; “Dünya durdukça milletimizin bu nöbeti tutmaya devam edeceğini vurgulayarak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "15 Temmuz bu milletin kaderinde bir milat, bir dönüm noktası. Millet kaderine hakim olduğunu, milli iradenin üstünde bir irade tanımadığını, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti kendisinin seçeceğini, beğenmezse de yine kendisinin indireceğini bütün cihana gösterdi. Milletin iradesinin üzerinde irade yok. Bu millet ancak Allah'ın huzurunda secdeye kapanır, onun dışında tankın, topun, merminin önünde secdeye kapanmaz."

Sayın Valimizin konuşmasının ardından Ulu Camii Müezzin Kayyımı Abdüllatif Cengiz Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Daha sonra İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından geceye özel dua yapıldı.

15 Temmuz şehitleri ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitler için dua eden Müftü Aşık, “15 Temmuz’da milletçe karşı karşıya kaldığımız ihanetin sene-i devriyesinde şehitlerimizi hayırla yad etmek için hep birlikte bu meydanda milletçe ellerimizi sana açtık. Dualarımızı kabul eyle Allah’ım. 15 Temmuz gecesinde bizden inayetini, rahmetini, nusretini esirgemedin. Sana hamd ediyoruz. Hamdimizi, şükrümüzü, senamızı kabul eyle Allah’ım” niyazında bulundu.

Müftü Aşık, şehitlerimiz ve gazilerimiz için duasında şu ifadelere de yer verdi; “Zihinlerimizden asla çıkartmamamız gereken diğer bir husus da, o gece maruz kaldığımız ihanet ve işgal teşebbüsünün din kisvesi altında yapılmasıdır. 15 Temmuz gecesinde şahit olduk ki suret-i haktan görünerek 40 yıl boyunca bu milletin dinini, imanını, değerlerini, duygularını, zekât, sadaka ve yardımlarını istismar eden bir ihanet şebekesi, milletimizin varlığına kast etti. Milletin çocuklarını çalarak birkaç nesli heba eden bir nifak hareketi, müstevlilerin emelleri doğrultusunda ülkemizin bekasını hedef aldı. Bu ihanet girişimi bir kez daha gösterdi ki, bizlere düşen vazife, yüce dinimizi sahih kaynaklardan öğrenmektir. Son olarak unutmamamız gereken bir hakikat de değerlerimiz uğruna can veren aziz şehitlerimizi, yaralarını bir istiklal madalyası gibi bedenlerinde taşıyan gazilerimizi her daim minnet ve şükranla anmaktır. Cenab-ı Hak, şehitlerimize rahmet eylesin! Bundan sonra da kıyamet sabahına kadar bu aziz milleti payidar eyle. Bizleri her türlü kötülükten muhafaza eyle. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmayı bizlere nasip eyle.”

Ellerinde Türk Bayraklarıyla hain girişimin geri püskürtülmesini coşku içinde kutlayan Denizlililer, sabah namazı vaktinin girmesiyle okunan ezanla birlikte Delikliçınar Yeni Camii’ne gelerek omuz omuza birlikte sabah namazını kılarak, dua etti.