20.06.2017

Ukraynalı Yuliiya, Müslüman Oldu

Denizli İl Müftülüğünde İhtida Merasimi

Denizli İl Müftülüğüne müracaat eden Ukrayna vatandaşı Yuliiya Zarudnia, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Denizli İl Müftülüğüne müracaat eden Yuliiya Zarudnia adlı Ukrayna vatandaşı kadının, kendi isteğiyle Müslüman olduğu bildirildi. Denizli Müftülüğü'nde düzenlenen İhtida Merasimi töreniyle Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçen Yuliiya, ‘Zehra’ ismini aldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve duygulu anların yaşandığı merasimde, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, Yuliiya Zarudnia 'ya İslam'ın esaslarını anlattı.

Müftü Ortanca, Yuliiya Zarudnia’ya İslam dini ve Müslümanlık hakkında aydınlatıcı açıklamalar yaptıktan sonra ihtida merasimi yapıldı. İhtida Merasimi’ni İl Müftü Yardımcısı Ortanca gerçekleştirirken, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Karakaya, Yuliiya Zarudnia’nın nişanlısı Burak Güzeldere ile ailesi şahitlik yaptı.

Müslüman olmak için İslamiyet’i araştırdığını ifade eden Yuliiya Zarudnia, kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Allah’ın bir olduğuna inanıyordum. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum.” şeklinde konuştu.

İl Müftü Yardımcısı Ortanca da ihtida merasiminde “Allah katında tek din İslam’dır. Araştırmaları sonucunda Müslüman olan Zehra kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin.” dedi.

Müslüman olan Yuliiya Zarudnia’ya İl Müftü Yardımcısı Ortanca, tarafından ihtida belgesinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Kur’an-ı Kerim’in Rusça meali hediye edildi.