19.06.2017

Denizli İl Müftülüğü Personeli İftarda Buluştu

Denizli İl Müftülüğü,  bünyesinde görev yapan daire personellerini iftar sofrasında bir araya getirdi.

Polisevi’nde düzenlenen iftar programına, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Hayırsever İbrahim Köseoğlu, İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Ortanca, Mehmet Yığın,  Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, müftülük personeli ve aileleri katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, iftar öncesi masaları gezerek personel ile sohbet etti. Akşam ezanı okumasıyla İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet tarafından yapılan iftar duasının ardından oruçlar hep birlikte açıldı. İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca tarafından yemek duası yapıldı.

Duanın ardından konuşan İl Müftüsü Aşık, “Ramazan ayında rahmet ve mağfiretin her yeri kapladığı bir mevsimde bir arada bulunmanın birlik ve beraberliğimize sağladığı katkı büyüktür. Müftülüğümüzde görev yapan personelimiz ve aileleri ile birlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu iftar yemeğinin ve bu tür organizasyonların personelimizin arasındaki birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Müftü Aşık ayrıca şunları söyledi; “Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) bir hadisi şerifinde, ‘Oruçlu için iki sevinç ânı vardır: Biri, orucu açtığı yani iftar anındaki sevinci; diğeri de Rabbine kavuştuğu anki sevincidir.' Şuan bu iftar vaktinde küçük, tatlı, bir sevinç yaşadık. İnşallah Cennette Rabbimize kavuşunca da ikinci sevincimizi yaşayacağız. Bu iftar sofrasının hazırlamasına katkı sağlayan ve Müftülüğümüzün davetine icabet ederek iftar yemeğine katılanlara teşekkür ederim.”