19.06.2017

Denizli Müftülüğünün Organize Ettiği Enderûn Usûlü Terâvih Namazları Devam Ediyor

Ramazan ayına has bir ibadet olan ve Osmanlı döneminde uygulanan Enderûn Usûlü Terâvih ve Cumhur Müezzinliği Namazı kılma geleneği bu yıl Denizli Müftülüğünün organizesiyle devam ediyor.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, Denizli’de geçen yıl Ramazan ayında ilk defa kılınmaya başlanan Enderûn Usûlü Terâvih Namazının bu yıl da yine farklı 5 camide kılınacağını söyledi.

Osmanlı döneminde uygulanan Enderun usulü teravih namazı geleneğini Denizli'de yaşatmaya çalıştıklarını belirten Müftü Aşık, “Hamdolsun Rabbime bizleri Ramazan ayına ulaştırdı. Bu yıl ki Enderun usulü teravih namazımızı, Delikliçınar Yeni Camii ile Servergazi Fetih Camii’nde kıldık. Bugünde Asmalıevler Camiinde kılacağız. Enderûn Usûlü Terâvih ve Cumhur Müezzinliği, köklü Ramazan geleneklerimizdendir.  Geçmişi Osmanlı Sarayı'nın entelektüel yüzü Enderun'a dayanan, Ramazan ayına özel 'Teravih Tertibi ve Cumhur Müezzinliği' uygulamasının gelecek kuşaklara aktarılması, ibadet hayatımızdaki kültürel zenginliğin tanıtılması ve ihyasına önemli bir katkı sunacaktır." dedi.

İstanbul’da yaygın olan Enderûn Usûlü Terâvih namazı geleneğinin Denizli’de tanıtılması ve yaşatılması için çalıştıklarını ifade eden Müftü Aşık, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında kılınan Enderun usulü teravih namazının bu yıl kentin farklı noktalarında bulunan 5 camide icra edileceğini belirtti.

Her 4 rekâtta müezzinler tarafından farklı makamlarda ilahilerin okunmasından sonra ve imamın aynı makamla teravih namazı kıldırması anlamına gelen Enderun usulü teravih namazı, bu yılın son programı 22 Haziran Perşembe Çamlık Fatih Camisinde kılınacak.

Denizli İl Müftülüğünün organize ettiği Enderûn Usûlü Terâvih ve Cumhur Müezzinliği programı; 27 Mayıs Cumartesi Delikliçınar Yeni Camii, 02 Haziran Cuma Servergazi Mahallesi Fetih Camii, 09 Haziran Cuma Kınıklı Mahallesi Asmalıevler Camii, 16 Haziran Cuma Üçler Mahallesi Hilal Camii ve 22 Haziran Perşembe Çamlık Fatih Camisinde kılınarak son bulacak.