03.08.2018

Denizli’de TDV Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) organize ettiği “Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım  Toplantısı” Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, TDV’nın 145 ülkeye, yardımsever milletimizin, mağdur ve mazlum ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine kurban etini ulaştırdığını söyleyerek, “Vekâletle kurban organizasyonumuz, sıradan bir organizasyonun ötesinde, ümmetin ihtiyacı olan kardeşlik medeniyetinin yeniden inkişafına zemin hazırlıyor.” dedi.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya; İl Müftüsü Mehmet Aşık ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ahmet Sünetci, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, ilçe müftüleri, müftülük personeli, il genelinde görev yapan din görevlileri ile Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Seyyid Emir Sultan Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Fatih Kayacan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle  devam etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, TDV 2018 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini söyledi.

TDV’nın 1993 yılından beri vekâletle kurban organizasyonu yaptığını dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık, 7 Kıta'da ihtiyaç sahiplerine ulaştığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “İslam âleminin umudu ve ümidi necip milletimizdir. Bizler bin yıl İslam’a bayraktarlık yapmış bir ecdadın bize miras bıraktığı misyonun varisleriyiz. Kurban ibadetinin anlamı gereği gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin yakınlaşmasına, gönüllerini önceden olduğu gibi birbirine bağlayacak, sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olacak muhteşem ibadette yerimizi almalıyız. İnşallah siz değerli din görevlilerimizin gayretleri sonucu, şehrimizin hayırseverlerin vereceği vekâlet kurbanları ile, mazlum ve mağdur gönül coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimize el uzatılmasına vesile olacağız.”

TDV’nın hazırladığı sinevizyon gösterimi sonrasında konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünetci, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla bu yıl ki Vekâletle Kurban organizasyonu kapsamında, yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde Başkanlık personeli, TDV görevlisi ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirileceğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kürsüye mihraba ve minbere sığmayacak kadar büyüdüğünü söyleyen Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünetci, "Din görevlilerimize Başkanlığımız ve Vakfımızın çalışmalarında önemli görevler düşüyor. İhtiyaç sahiplerine ulaşmak için yapılan organizasyonlara desteklerimizi artırmalıyız. Yüce Rabbimiz bizleri bu yolda gayretten ve samimiyetten ayırmasın" dedi.

Kurban ibadetinin fıkhı boyutunun yanı sıra sosyal boyutunun olduğuna dikkat çeken Sünetci, Vekaletle kurban organizasyonu gönüllüleri tarafından aktarılan yurtdışında yaşanılan bir hatırayı anlatarak: “ Vakfımız gönüllüleri arefe günü yatsı namazından çıktıktan sonra caminin önünde yaşlı bir kadının beklediğini fark ediyor. Gönllülerimiz kendisine "gecenin bu vaktinde niçin burada bekliyorsun teyzecigim" diye sorduğunda "yarın kurban bayramında Türkler gelecek ve et dağıtacak, et alıp götürmek için geldim" cevabını veriyor. Bizler o mazlum coğrafyalarda umut olmuşuz ve bu beklentileri, umutları boşa çıkarmamamız gerekiyor şeklinde konuştu.

Sünetci, 2017 yılında vekâletle kurban kesim programı kapsamında 257 bin 789 hisse kurbanın kesilerek dağıtıldığını, 2018 yılında ise hayırsever halkımızın katkıları ve din görevlilerimizin gayretleri ile bu sayının çok üzerine çıkılacağını ümit ettiğini söyledi.

TDV olarak bu yıl vekâlet yoluyla organizasyonun 20 Ağustos’ta sona ereceğinin altını çizen Sünetci, “Kampanyamız 20 Ağustos’ta sona erecektir. Bağış yapmak isteyenlerin vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekâlet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirebilir.” diye konuştu.