15.07.2018

İl Müftü Yardımcısı Özmet, Pamukkale Müftülüğü'nün 15 Temmuz Etkinliğine Katıldı

Pamukkale Müftülüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Özel Programı İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda yapıldı.

Programa İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, İlçe Müftü Vekili Ruhi Karaman, İncilipınar İmam Hatip Ortokulu Müdürü Mahmut Şevik, din görevlileri ve çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Program yaz kuran kursu öğrencilerinin kuranı kerim tilaveti ile başladı.

Kuran tilavetinin ardından Delikliçınar Yeni Camii Müezzin Kayyımı Mevlüt Sağ, Topraklık Camii Müezzin Kayyımı Bekir Didin ve Bayramyeri Camii İmam Hatibi Hasan Hüseyin Aydın 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimize ithafen üçlü sela okudular.

Selanın ardından İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, yaz Kur’an kurslarının sadece Kur’an-ı Kerim’in öğrenildiği mekanlar olmadığını dile getirerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın, müftülüklerimizin yurt içinde ve yurt dışında, cami içinde ve cami dışında pek çok hizmeti var. Bu hizmetlerden en önemlisi yaz Kur’an kursları hizmetidir. Bizler şuna inanıyoruz, yeryüzünün en masum mekanları camiler, en masum varlıkları da çocuklardır. Camilerimizin çocuklarla buluştuğu yaz mevsimi bizim için en kıymetli vakittir. Bu kurslar birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin inşa edildiği mekanlardır. Bu programımız vesilesi ile 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerini dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu şiirlerin yaz kuran kursu öğrencileri tarafından okunması ile devam etti.

Program, davetlilere helva ikramı yapılmasıyla son buldu.