15.07.2018

Delikliçınar Yeni Camii’de 15 Temmuz Şehitleri Özel Programı

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle Denizli genelinde din görevlilerinin öncülüğünde, Kur’an kursu öğrencileri ve halkın katılımıyla "Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz" kampanyası kapsamında 1731 hatmi şerif okundu.

Delikliçınar Yeni Camii'nde cuma namazı öncesi şehitlerin ruhları için "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programına katılan İl Müftüsü Mehmet Aşık, vaaz-u nasihatte bulunarak, şehitler için okunan hatmi şeriflerin duasını yaptı.

Hatim duası öncesinde konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Üzerinde yaşadığımız vatanın sadece bir toprak parçasından ibaret olmadığını, bu topraklarımızın güzelliğini ve özelliğini ifade eden İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy; 'Enbiya yurdu bu toprak; şüheda burcu bu yer;  Bir yıkık türbesinin üstüne Mevla titrer!’ diyerek yaşadığımız cennet vatanın ecdat diyarı, şehitler emaneti olduğunu söylüyor. 15 Temmuz’da hepimiz şahit olduk ki aziz milletimiz, devlet büyüklerimizin çağrısıyla kendi vatanını, hakkını, hukukunu, özgür iradesini, istiklal ve bağımsızlığını savunmak için dilinde tekbir, kulağında salâ sesleri, kalbinde şehadet arzusuyla meydanlara akın etmesi milletimizin ve Ümmet-i Muhammed’in istikbali açısından en büyük umut olmuştur." dedi.

15 Temmuz gecesinde bu milletin şahit olduğu bir gerçeğin altını çizen Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; "Suret-i haktan görünerek 40 yıl boyunca bu milletin dinini, imanını, değerlerini, duygularını, zekât, sadaka ve yardımlarını istismar eden bir ihanet şebekesi olan FETÖ milletimizin varlığına kast etti. Milletin çocuklarını çalarak birkaç nesli heba eden bir nifak hareketi, müstevlilerin emelleri doğrultusunda ülkemizin bekasını hedef aldı. Bu ihanet girişimi bir kez daha gösterdi ki, bizlere düşen vazife, yüce dinimizi sahih kaynaklardan öğrenmektir. İslâm’ı Kur’an ve sünnetin rehberliğinde en güzel şekilde yaşamaktır."

İcra edilen programın sonunda cemaatin canı gönülden âmin diyerek eşlik ettiği duada Müftü Aşık şu niyazda bulundu;  "İlahî Yâ Rabbi! Dinimizin, devletimizin, milletimizin ve Âlem-i İslam’ın bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici beladan bizleri muhafaza eyle. İlahî Yâ Rabbi! Fitne ateşiyle bizi yakmak isteyenlere, izzetimize, şerefimize ve kardeşliğimize göz dikenlere fırsat verme. Birliğimize, dirliğimize, muhabbetimize gölge düşüren nifaktan, tefrikadan ve şiddetin her türlüsünden bizleri koru Allah’ım!"

Denizli İl Müftülüğü’nün Delikliçınar Yeni Camii’nde organize ettiği program, yerel ve uydudan yayın yapan televizyon kanalı tarafından canlı olarak verildi