11.05.2018

Hac Hazırlık Kursları Ulu Camii’de Başladı

Denizli'den 2018 yılında kesin kayıt yaptıran hacı adaylarına yönelik hac hazırlık kursları Ulu Camii’de başladı.

Ulu Camii’deki programa, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, Hac ve Umre Kısım Şefi Ahmet Arıcı, daire personeli, din görevlileri ve hacı adayları katıldı.

Hacı adaylarının yoğun katılımıyla yapılan kurslar, Osman Zinnureyn Camii İmam Hatibi Mustafa Keskin’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program da açılış konuşması yapan İl Müftülüğü Hac ve Umre Kısım Şefi Ahmet Arıcı, hacı adaylarına yapılacak olan hac hazırlık kursları hakkında açıklamalar da bulundu.

İslam’ın beş şartından biri olan Hac ibadetinin önemine dikkat çeken İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, kutsal topraklara gidecek kişilerin şanslı insanlar olduğunu belirterek, "Hac, İslam'ın temel şartlarından olan büyük bir ibadettir. Cenab-ı Allah, salimen gitmeyi, ğanimen dönmeyi ve mebrur bir hac yapabilmeyi hepimize nasip eylesin." dedi.

“Hac, zamanı, mekanı, şartları belli, çok mükemmel bir mekteptir. Hac, inananların belirli bir zamanda, belirli bir mekanda, belirli rükünleri yerine getirerek tüm hacıların kalplerinin birlikte attığı muhteşem bir buluşmadır.” diyen İl Müftü Yardımcısı Özmet, Bu kutlu sefere çıkmaya hak kazanan kardeşlerimiz için ‘duyufurrahman’ denildiğini ifade ederek, “Bu kelimenin açıklaması; ‘Rahman'ın misafiri’ demektir. Bu nedenle Hac ibadeti için gideceğimiz bu kutsal topraklarda Rabbimizin misafiri olduğumuzu unutmadan kendimizi ibadete vererek, her anını ibadet şuuruyla değerlendirmek gerekir. Bu gayret ve şuurla yapılan ibadet inşallah haccı mebrur olacak ve bundan sonraki hayatımızı istikamet üzere kılacaktır.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Özmet, hac hazırlık kurslarında, haz menasiki ve ziyaret yerleri hakkında bilgiler vererek, tüm hacı adaylarına ‘Mebrur Hac’ temennisinde bulundu.

Hac kursları, 12 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.