25.04.2018

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Denizli’de din görevlileriyle bir araya geldi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Huriye Martı, Prof. Dr. Ramazan Muslu, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cenksu Üçer, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, İl Müftüsü Mehmet Aşık,Başkanlık Başmüfettişi İbrahim Hatipoğlu, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, müftülük personeli ile din görevlileri katıldı.

Düzenlenen etkinlik Ulu Camii Müezzin Kayyımı Abdüllatif Cengiz’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından sunulan hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, yürütülen hizmetlerin yerinde görülerek tespitlerde bulunulması, merkez ve taşra bütünlüğünün sağlanması, taşra teşkilatında görevli personelle yakın iletişime geçilmesi ve bilgi paylaşımında bulunulması amacıyla düzenlenen “İl Buluşmaları" toplantıları kapsamında 7’nci İl Buluşmaları programını güzel şehrimiz Denizlimizde icra etmenin ve Değerli Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızı misafir etmenin heyecanını yaşıyoruz.” Dedi.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet’in 150 bin din görevlisiyle hem yurt içinde hem yurt dışında dini mübini İslam’a hizmet ettiğini söyledi.

Her bir din görevlisinin hem caminin içinde hem cami dışında yürüteceği hizmetin önemine işaret eden Başkan Erbaş, “Kürsüde ders anlatmaktan çıkan hocamız, mahalleyi, esnafı dolaşacak, dini mübini İslam’ı anlatacak” dedi.

İlk inen vahyin ilim, hikmet ve irfanla ilgili olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, bu medeniyetin insanlarının, çocuklarının elinden kitap, kalem düşmemesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Erbaş ikinci gelen vahiyde “kalk ve uyar” emrinin olduğuna işaret ederek, “Okumak, ilim, irfan, kitap ve bunların ulaştırılması… Kalkacağız, inzar edeceğiz, uyaracağız. Sadece mahallemiz, köyümüz, şehrimiz değil, bütün dünya bizden bunu bekliyor” diye konuştu.

Başkan Erbaş, insanları yeterince aydınlatma noktasında vazifenin yeterince yapılıp yapılmadığını muhasebesi yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Erbaş, “Kendimizi hesaba çekelim, çocuklarımız, gençlerimiz ne durumda? Onlara yeterince sahip çıkabiliyor muyuz, onlara dini mübini İslam’ı zorlaştırmadan kolaylaştırarak, nefret ettirmeden sevdirerek öğretebiliyor muyuz? Yoksa hesabımız ağır olur” şeklinde konuştu.

“Kim peygamberi, vahyi inkar eder de hala Müslüman kalır?”

Peygamberi inkar eden, kenarda duran ve hiçbir şeye karışmayan bir Tanrı anlayışının İslam’la ilgisi olmadığının altını çizen Başkan Erbaş şöyle konuştu,

“Peygamberi inkar ettiğinizde beraberinde kitabı, ahireti de inkar etmiş oluyorsunuz. Yani kendiliğinden olan bir Tanrı anlayışı, onun dışında her şeyi inkar etmiş oluyorsunuz. Bu bir tuzaktır. Bu ateizme giden bir yoldur. Bunu propagandasını da yapmak isteyenlere de fırsat vermeyin. Birileri de bakınız bize şöyle yaptınız böyle yaptınız milletin çocukları bundan oluyor diye planlı bir propaganda yapıyorlar. Bunlara da aldırmayın. Bu da dini istismardır. Din istismarını en uç noktalarından birisidir. Bir de imam hatipteki bizim yavrularımıza iftira ediyorlar. Kim peygamberi, vahyi inkar eder de hala Müslüman kalır, böyle bir şey olur mu? Sizler bu tür propagandaları sakın pirim vermeyin.”

“Bizler yorgunluğu yormalıyız”

“Peygamberlerin varisleri olarak bizler onların omuzlarımıza bıraktığı emaneti en güzel bir şekilde taşıyacağız” diyen Başkan Erbaş, “İhlas ve samimiyet, aşk ve heyecan bizim olmazsa olmazımız. Bizler yorgunluğu yormalıyız. Eğer biz yorgunluğu yorarsak o zaman gençlerimize, çocuklarımıza, herkese daha çok hizmet etmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, din görevlisinin örnek bir hayat sergilemesi gerektiğini dile getirerek, “Bizim yürüyüşümüz, oturmamız, kalmamız, bakışımız, üslubumuz sözlerimizden daha etkili, bunu hiçbir zaman alımızdan çıkarmamalıyız. Bizi örnek alacak insanlar” şeklinde konuştu

Din görevlisinin toplumda en çok okuması gereken insan olduğunu belirten Başkan Erbaş, din görevlisinin o okumalarla davetini, irşadını güçlendireceğini söyledi.

Bir din görevlisinin en çok önem vermesi gereken özelliklerden bir kaçına değinen Başkan Erbaş, “Kendine güvenen ve başkaları tarafından da en güvenilir insanlar olmaya çalışacağız. Şahsiyet ve onur sahibi olmak din görevlilerinin olmazsa olmazlarıdır. Vazife şuuru, sabır, tahammül, hoşgörü, güler yüz olmazsa olmazlarıdır. İletişim gücü en yüksek olması gereken mesleklerden birisi bizim görevimizdir. İrtibatımızın çok yüksek olması lazım, acı ve tatlı günlerinde insanımızın yanında olacağız.” dedi.

“Bir tuğlada benim olsun” yardım kampanyasına destek

Başkan Erbaş, konuşmasının sonunda, salonda bulunan din görevlileriyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında yapımı devam eden camilerin tamamlanması için başlattığı “Bir tuğlada benim olsun” yardım kampanyasına telefonlarının mesaj kısmına “CAMİ” yazıp 1379’a sms yollayarak destek oldular.