11.04.2018

Gençlik Koordinatörleri ve Mahalle Temsilcileri İle İstişare Toplantısı Yapıldı

Denizli İl Müftülüğü tarafından geleceğimizin taşıyıcısı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla “Gençlik Koordinatörleri İstişare Toplantısı” Bereketli İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü İl Vaizi Osman Verim, il ve ilçe gençlik koordinatörleri, mahalle gençlik temsilcisi din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, “Bizim önceliğimiz, gençliğimizin milli ve manevi alanında yetişmelerine vesile olacak projeler üzerinde çalışmaktır. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı gençlik yönergesi çerçevesinde geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin milli ve manevi değerlerle yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gençliğimiz için neler yapıyoruz, neler yapmalıyız bu konuları konuşmak için bu istişare toplantısını gerçekleştirdik. Cenab-ı Hak, bu toplantımızı hayırlara vesile eylesin.” dedi.

Toplantıda Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Aksel, “Eğitimcinin İletişimi” konulu bir konferans verdi. Konferansında Aksel, yeni nesli tanıma, eğitimcinin vasıfları ve eğitim metodu konularında bilgiler vererek; “Gençlerle iletişim kurabilmemiz için günümüz gençliğinin özelliklerini iyi bilmeliyiz, onları iyi tanımalıyız. Yoksa onlarla iletişim kuramayız. Bir eğitimci de şefkat üslubu, sevdirerek eğitim, şahsiyetlere saygı, hikmetle anlatma ve yaşayarak öğretme gibi vasıfların olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Görev yaptığı camilerde gençlere yönelik faaliyetler gerçekleştiren din görevlilerinin paylaşımlarından sonra Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü İl Vaizi Osman Verim çalışmaları hakkında bilgi verdi. İl Gençlik Koordinatörü Mehmet Fatih Eldemir’in bilgi paylaşımının ardından İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet’in Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Aksel’e çiçek takdimi ile program sona erdi.