20.10.2017

Denizli Müftülüğü,Gençlik Koordinatörlerine“Bilgi Paylaşım Semineri” Düzenledi

Denizli Müftülüğü, gençliğe yönelik çalışmalar kapsamında 19 Ekim 2017 Perşembe günü 11.30’da Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik; 14.00’te ise Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Konferans salonunda İl Müftü Yardımcıları, Merkez ilçe Müftüleri, Şube Müdürleri, il vaizleri, il ve ilçe gençlik koordinatörleri, ilimiz KYK Manevi Rehberlerinin katılımıyla Antalya  İli Kepez İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Mehmet Fatih Tunç’un sunumu ile iki oturum şeklinde “Bilgi Paylaşımı Semineri” düzenledi.

Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Bizim önceliğimiz geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin milli ve manevi değerlerle yetişmesidir. Gençliği değerlerden yoksun olan milletler yok olmaya mahkumdur” dedi.

Aile kurumunun kutsallığına da değinen Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir toplumun sağlam temeller üzerine oturması toplumun en küçük birimi olan ailenin milli ve manevi değerlerle donanımlı olmasıyla doğru orantılıdır. Aile kurumunu sağlam temeller üzerine oturtamazsanız ne kadar gelişmiş ve modern teknolojiye sahip olursanız olun geleceğiniz parlak değildir. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak elimizden gelen gayreti göstererek geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve aile yuvasının huzurlu olması için ne gerekiyorsa yapmak zorundayız. Bunun için bu çalışmayı tertip ettik.” dedi.

İl ve İlçe Müftülüklerimizde gençlik koordinatörleri seçilip görevlendirildiğini söyleyen Müftü Aşık, “Biz kurum olarak gençliğimiz için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Düzenlenen Gençlik Koordinatörleri Bilgi Paylaşımı Seminerinde Antalya İli Gençlik Koordinatörü Antalya ili Kepez ilçe Müftülüğü Uzman Vaizi Mehmet Fatih Tunç , “Bilgi, Zaman ve Arkadaşlık” adı altında konuyu üç başlıkta ele aldı.

Vaiz Tunç, gençliğin, azimli ve başarılı olabileceğini görsel materyaller yardımıyla anlatarak, “Bizim önceliğimiz gençliğin iyi yetişmesi ve onlara nasıl rehberlik edilebileceğinin kazandırılmasıdır.” dedi.

Düzenlenen gençlik koordinatörleri bilgi paylaşım semineri iyi dilek ve temennilerle sona erdi.